Išči po imenu
Išči v opisu
Filter by Custom Post Type
Products
Variations
Išči po originalni kodi
Išči po imenu
Išči v opisu
Filter by Custom Post Type
Products
Variations
Išči po originalni kodi

POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

NAČIN VARSTVA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV:

V podjetju Belmet MI d.o.o. spoštujemo naše zveste stranke in obiskovalce spletne strani, spletne trgovine ter vašo zasebnost. Pri svojem poslovanju sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki ter vam zagotavljamo najvišjo stopnjo varstva vaših osebnih podatkov skladno z Uredbo EU 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta (GDPR) ter drugo veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo obdelovani in uporabljeni izključno in le z namenom, za katerega so bili zbrani, ter vašimi izbirami pri vnosnem obrazcu za pridobivanje soglasja (fizična in e-oblika).

Podjetje Belmet MI d.o.o. zagotavlja ustrezno tehnično in organizacijsko varovanje vaših osebnih podatkov ter v ta namen izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov oziroma po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma trajno izbrišejo ali uničijo.

UPRAVLJAVEC IN UPORABNIKI VAŠIH OSEBNIH PODATKOV:

Upravljavec vaših osebnih podatkov smo mi, podjetje Belmet MI d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 23 a, 1000 Ljubljana. Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki, pa vam bo odgovorila Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v podjetju Belmet MI d.o.o., Špela Dolinar.

Kontaktna oseba: ŠPELA DOLINAR

Telefonska številka: 01 51 888 21

Elektronski naslov: spela.dolinar@belmet.si

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

 • skrbniku spletne strani ter spletne trgovine;
 • ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
 • dostavnim službam izključno z namenom izvedbe vašega naročila;
 • kot tudi državnim organom v okviru njihovih zakonskih podlag za delovanje in zakonitih pristojnosti pri obravnavi konkretnih zadev, iz naslova vodenja poslovnih in davčnih evidenc podjetja Belmet MI d.o.o.

Brez vašega dovoljenja oziroma privolitve osebni podatki, ki se nanašajo na vas, ne bodo posredovani tretjim osebam (z izjemo zgoraj omenjenih), razen če ni to vaša izrecna želja, mi pa bomo storili vse potrebno, da bomo z vašimi osebnimi podatki ravnali odgovorno in skrbno, hkrati pa storili vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

NAMENI OBDELAVE IN PODLAGE ZA OBDELAVO PODATKOV:

Vaše osebne podatke zbiramo, obdelujemo in hranimo za namene:

 • neposrednega trženja produktov in storitev podjetja, spletne prodaje, obveščanja preko elektronske pošte o novicah, promocijskih in akcijskih kampanjah podjetja;
 • za namene prejema in obdelave vaših naročil in dvosmerne komunikacije z vami;
 • za namene vodenja poslovnih in davčnih evidenc podjetja ter za potrebe notranje organizacije in priprave ustreznih strategij podjetja (prilagajanje ustreznosti ponudbe storitev in produktov za namene prilagajanja oglaševanja in ponudbe v spletni trgovini).

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oziroma soglasjem posameznikov ter kadar za zbiranje vaših osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali imamo za to zakonite interese. Za zgoraj navedene namene zbiramo naslednje podatke:

 • vaše kontaktne podatke in podatke o naši komunikaciji (ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka, delovno mesto, podatki o podjetju, naslov za pošiljanje in/ali domači naslov, datum, ura in vsebina poštne ali elektronske komunikacije);
 • informacije o vašem računalniku ali mobilni napravi (npr. vaš naslov IP, vrsta brskalnika, vrsta naprave – več o tem si lahko preberete spodaj v poglavju o Piškotkih);
 • informacije o tem, kako uporabljate naše Storitve (npr. katere strani ste si ogledali, čas, ko ste si jih ogledali in kaj ste kliknili);
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini.

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV IN OBDOBJE OBDELAVE:

Vaše osebne podatke upravljavec shranjuje na lastnih strežnikih, lociranih v Sloveniji in strežnikih ponudnikov storitev v oblaku, ki se nahajajo v državah članicah EU.

Vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in uporabljeni, in sicer:

 • do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika (po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo);
 • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 12 mesecev;
 • vsi podatki v zvezi s poslovnim sodelovanjem (pogodbe, naročilnice ipd.) se hranijo še 5 let po zaključku sodelovanja na podlagi sklenjene pogodbe oziroma, če obstaja drugačen zakonsko določen rok shranjevanja (računovodski in davčni podatki), je rok hrambe 10 let.

V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo vaše osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno uničili oziroma izbrisali.

V kolikor bi nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših osebnih podatkov, za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani (zgoraj navedeni), bomo posamezniku pred nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacijo o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v tem dokumentu.

UPORABA PIŠKOTKOV:

Kaj so piškotki? 

Spletišče v brskalnik računalnika uporabnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov ter kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, na primer: ime obiskovane spletne strani, ki jih opravi v spletišču. Vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje. Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem spletna stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, lahko ponudnik (upravljavec) ponudi boljšo in bolj relevantno vsebino. Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1). Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami tudi briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, kar mu je omogočeno ob vstopu na spletno stran BELMET MI, kjer mu sistem ponudi možnost »nastavitev«, preko katerih si sam nastavi, katere piškotke bo dovoljeval ter katerih ne. Pomembno pa je vedeti, da z zmanjševanjem piškotkov uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici tega odstavka.

Nujno potrebni piškotki:

To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. To so torej tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši spletni strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto. Ti piškotki vam tudi pomagajo, da vaša prijava in odjava poteka nemoteno in gladko, hkrati pa pripomore k večji varnosti in je v skladu s predpisi. Nujno potrebni piškotki anonimno zagotavljajo osnovne funkcionalnosti in varnostne funkcije spletnega mesta. 

Izvedbeni in Funkcionalni piškotki:

Sodijo med nujno potrebne piškotke. Ti piškotki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Pomagajo nam izboljšati hitrost delovanja spletnega mesta oz. vašega brskanja po spletu, pomagajo nam si zapomniti spletna mesta, ki jih uporabljate več, kot tudi pomagajo izvajati določene funkcije, kot so deljenje vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev, zbiranje povratnih informacij in druge funkcije. Z odjavo od teh piškotkov se bo delovanje brskanja po spletišču lahko upočasnilo, oglasna sporočila ne bodo ustrezna, hkrati pa se ne boste mogli učinkovito povezovati z vašimi socialnimi omrežji Facebook, Linkedin in drugimi.

Ciljni ali Oglaševalski piškotki:

Prav tako sodijo med nujno potrebne piškotke. Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom tako na naših spletiščih, kot na spletiščih izven naših strani. Pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da niso pridobljeni v kakršnikoli povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletišču. Z odjavo od teh piškotkov, oglasna sporočila za vas ne bodo ustrezna vašim preferencam.

 • Ime piškotka: elementor

Veljavnost: ne traja

Opis: Ta piškotek uporablja tema spletnega mesta WordPress. Lastniku spletnega mesta omogoča implementacijo ali spreminjanje vsebine spletne strani v realnem času.

 • Ime piškotka: CookieLawInfoConsent

Veljavnost: 1 leto ali 365 dni

Opis: Zapiše privzeto stanje gumba ustrezne kategorije in status CCPA. Deluje samo v sodelovanju s primarnim piškotkom.

 • Ime piškotka: wordpress_[hash]

Veljavnost: do konca seje

Opis: Za shranjevanje podrobnosti avtentikacije ob prijavi. Podrobnosti o preverjanju pristnosti vključujejo uporabniško ime in dvojno zgoščeno kopijo gesla. Vendar je ta uporaba piškotka omejena na območje skrbniške konzole, nadzorno ploščo v ozadju spletnega mesta. 

 • Ime piškotka: wordpress_logged_in_[hash]

Veljavnost: do konca seje

Opis: Ta piškotek se uporablja za navedbo, kdaj ste prijavljeni in kdo ste. Piškotek se ohranja tudi na sprednji strani spletnega mesta, ko ste prijavljeni. 

 • Ime piškotka: wordpress_test_cookie

Veljavnost: do konca seje

Opis: Ta piškotek se uporablja za preverjanje, ali so piškotki omogočeni v brskalniku, da bi uporabnikom zagotovili ustrezno uporabniško izkušnjo. Ta piškotek se uporablja na sprednji strani, tudi če niste prijavljeni. 

 • Ime piškotka: wp-settings-{time}-[UID]

Veljavnost: do konca seje

Opis: Ta piškotek služi za prilagoditev pogleda vašega skrbniškega vmesnika in sprednjega dela spletnega mesta. Vrednost, ki jo predstavlja [UID], je individualni uporabniški ID uporabnika, kot mu je dan v tabeli baze podatkov uporabnikov. 

Dodatni piškotki:

To so denimo piškotki za vodenje statistike, za oglaševalske namene in drugo, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije, izboljšujemo vsebine na spletni strani in pridobivamo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran na ta način prilagodimo vašim potrebam. Piškotki se ves čas nadgrajujejo ter spreminjajo, z izjemo nujno obveznih, ki so navedeni v prejšnji alinejah »Uporabe piškotkov«. Spodaj navajamo del dodatnih piškotkov, za lažji prikaz in razumevanje pomena »Dodatnih piškotkov«.

 • Ime piškotka: CONSENT

Veljavnost: Piškotek, ki ostane na računalniku do 2 leti ali 730 dni

Opis: Youtube nastavi ta piškotek prek vdelanih Youtube videoposnetkov in registrira anonimne statistične podatke.

 • Ime piškotka: yt-remote-connected-devices

Veljavnost: ne traja

Opis: Youtube nastavi ta piškotek za shranjevanje nastavitev videoposnetka uporabnika, ki uporablja vdelani videoposnetek Youtube.

 • Ime piškotka: yt-remote-device-id

Veljavnost: ne traja

Opis: Youtube nastavi ta piškotek za shranjevanje nastavitev videoposnetka uporabnika, ki uporablja vdelani videoposnetek Youtube.

 • Ime piškotka: VISITOR_INFO1_LIVE

Veljavnost: 5 mesecev in 27 dni

Opis: Piškotek, ki ga nastavi Youtube za merjenje pasovne širine, ki določa, ali uporabnik dobi nov ali stari vmesnik predvajalnika.

 • Ime piškotka: YSC

Veljavnost: do konca seje

Opis: Piškotek YSC nastavi Youtube in se uporablja za spremljanje ogledov vdelanih videoposnetkov na straneh Youtube.

Z uporabo spletnega mesta  soglašate z uporabo piškotkov!

VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z OBDELOVANJEM OSEBNIH PODATKOV:

Podjetje Belmet MI d.o.o. zagotavlja posameznikom uresničevanje njihovih pravic brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najkasneje v roku enega meseca od prejema zahteve. Na podlagi veljavnih pravnih predpisov vam pripadajo različne pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki. Katere pravice vam pripadajo, zavisi od okoliščin konkretne obdelave vaših podatkov, zato ni nujno, da vam v konkretnem primeru pripadajo vse od spodaj navedenih pravic:

 • Pravica do preklica privolitve:

Če ste privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica. Vašo privolitev lahko kadarkoli brezplačno prekličete, tako da nam pošljete elektronsko sporočilo na info@belmet.si, ali nas o tem pisno obvestite na naslov podjetja Belmet MI d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 23 a, 1000 Ljubljana;

 • Pravica dostopa do osebnih podatkov:

Od podjetja Belmet MI d.o.o. imate pravico izvedeti, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne. Če je temu tako, imate pravico, da vam omogočimo dostop in informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki (informiranje, vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje);

 • Pravica do popravka:

On nas imate pravico zahtevati, da se netočni osebni podatki o vas popravijo ter da se dopolnijo nepopolni osebni podatki o vas;

 • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (t.i. Pravica do pozabe):

V določenih primerih imate pravico, da od podjetja Belmet MI d.o.o. zahtevate, brez nepotrebnega odlašanja, izbris določenih podatkov o vas;

 • Pravica do omejitve obdelave:

V določenih primerih imate pravico, da od nas zahtevate, da se obdelava vaših osebnih podatkov omeji;

 • Pravica do ugovora:

Če obdelava osebnih podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, imate v določenih primerih pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi podatkov. Zlasti za namene neposrednega trženja, na način, da nam pošljete elektronsko sporočilo;

 • Pravica do prenosljivosti podatkov:

Pod določenimi pogoji lahko kadarkoli zahtevate od nas, da vam omogočimo pravico do prenosljivosti vaših osebnih podatkov v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki;

 • Pravica do vložitve pritožbe:

V kolikor sumite, da pri obdelavi vaših osebnih podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu Republike Slovenije.

DODATNA POJASNILA IN KONČNA DOLOČILA:

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje, pripombo ali težave glede Politike varstva zasebnosti in piškotkov, nam to venomer lahko sporočite na elektronski naslov: info@belmet.si.

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko varstva zasebnosti in piškotkov po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno oziroma najnovejšo različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Politika začne veljati s 03.01.2022.