- Zahvaljujoč novemu procesorju je inštrument še bolj natančen.
- Testo 826 omogoča merjenje in spremljanje temperature hrane varno in brez nevšečnosti.
- Inštrument omogoča merjenje brezstično z infrardečo sondo ali pa globinsko z vbodno sondo.
- Preverjanje temperatur palet izdelkov ni obvezno samo za dohodne in odhodne izdelke, ampak tudi za živilsko-proizvodni sektor.
- Z vbodnim in infrardečim termometrom testo 826-T4 imate na voljo merilni instrument, ki je skladen s HACCP in EN 13485.
- Hitri in natančni rezultati meritev: Pri dveh meritvah na sekundo infrardeča meritev omogoča zelo hitro skeniranje temperature površine izdelkov. In to z izjemno ločljivostjo 0,1 °C.
- Če bodo določene mejne vrednosti dosežene ali presežene, vam bo stalno priložena vbodna sonda zagotovila popolno gotovost.
- To omogoča natančno merjenje temperature v jedru hrane, npr. jogurt, sir in meso itd.
- Testo 826-T2 je infrardeči merilnik temperature z lastnostmi: temperaturno območje -50 do 230°C; laserski prikaz je eno-točkovni; ne vsebuje pomnilnika.
- Testo 826-T4 pa se od T2 razlikuje v tem, da poleg IR merilnika vsebuje tudi vbodno merilno sondo, zaradi česar je govora o kombiniranem termometru za HACCP; temperaturno območje -50 do 230°C. Ostale tehnične specifikacije sicer sovpadajo s testo 826 T2 modelom.
- Akreditirana kalibracija novih izdelkov je pomembna prav toliko kot kalibracija rabljenih izdelkov, da dosežemo ustrezno točnost instrumenta. Za zagotavljanje ustreznih meroslovnih lastnosti (točnosti) so kalibracije v rednih časovnih presledkih ena od ključnih aktivnosti, za izvedbo kalibracij pa je potrebno izbrati usposobljen laboratorij z ustreznimi merilnimi zmogljivostmi.
- Za model 826-T2: Kalibracija brezkontaktnega IR merilnika temperature za HACCP pri (0; 65 in 150) °C, merilna točnost referenčnega sistema 3 °C.
- Za model 826-T4: Kalibracija termometra za HACCP pri (0; 65 in 150) °C; merilna točnost referenčnega sistema pri kontaktnem merjenju (0,1 do 0,2) °C, pri brezkontaktnem 3 °C.